Behind the scenes bij RUBY Conceptstore

Behind the scenes bij RUBY Conceptstore

Ben je altijd al benieuwd geweest hoe het is om een conceptstore te runnen? Lees dan zeker verder, want in deze blog geef ik je een exclusief kijkje achter de schermen bij RUBY Conceptstore! Ontdek wat er allemaal komt kijken bij het opzetten en runnen van een succesvolle conceptstore en natuurlijk maak je kennis met mij, de drijvende kracht achter het merk. Straks herken je mij ook als ‘het meisje – of ondertussen vrouw – die altijd All Stars aan heeft’.

Misschien denk je er zelf aan om een conceptstore te beginnen. Het is goed om te weten dat er veel meer komt kijken bij het ondernemerschap dat je nu misschien denkt. Deze behind the scenes geeft je een goed beeld van wat je kunt verwachten als je een conceptstore runt. En je ontdekt waar al die leuke spulletjes vandaan komen!

Ik koop alleen producten in die ik zelf ook zou willen hebben en zou kopen. Dit is meteen heel gevaarlijk natuurlijk, maar ik kan me tegenwoordig aardig inhouden.

Al vindt m’n vriend vaak van niet ;)

 

Van droom naar mijn eigen conceptstore

Laat ik bij mezelf beginnen. Ik ben Stefanie, 42 jaar, en ik woon in het prachtige Haarlem met mijn vriend Willem, mijn twee zoons Marius (bijna 12) en Boris (bijna 7), en onze geliefde zwarte labrador Bobbie. Ik groeide op in Oegstgeest en studeerde Commerciële Economie in Amsterdam. Na jaren in de bruisende Utrechtsedwarsstraat te hebben gewoond, verhuisde ik naar Haarlem toen ik zwanger werd van mijn oudste zoon.

Ik houd van gezelligheid en borrel(kaas)planken, wijntje erbij, je kent het wel. Gezelligheid en een huis waar je écht thuis bent vind ik belangrijk. Daarom help ik jou je huis nóg gezelliger te maken met allerlei leuke accessoires. Maar ik ben ook graag op onze woonboot in Friesland. Heerlijk uitwaaien, varen en chillen. The good life!

Spanje is het land waar ik verliefd op ben. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik ook daar voor jou op zoek ga naar de leukste accessoires voor jouw huis.

Ik heb altijd een passie gehad voor creativiteit en ondernemen. In 2023 besloot ik ervoor te gaan en mijn droom te verwezenlijken. Dat was de start van RUBY Conceptstore, een webshop vol met trendy en kleurrijke producten waar iedereen blij van wordt. En ik ook, want deze conceptstore runnen is zo ontzettend leuk!

 

Mijn favorieten items?

Ik heb een zwak voor servetten, kandelaars en mokken☺.

Maar wordt niet iedereen gewoon heel blij van een mooie mok ’s ochtends, met een lekkere latte machiatto? Dan geniet je toch extra van je kop koffie? 

En hetzelfde met servetten bij het eten?! Een tafel zonder mooie servetten: ondenkbaar!

 

Een dag in het leven van een conceptstore eigenaresse

Het runnen van een conceptstore is veel meer dan alleen het inkopen van leuke spulletjes. Elke dag weer vervul ik talloze rollen om de webshop draaiende te houden. Je moet overal verstand van hebben. Soms een uitdaging, maar dat houdt het juist zo leuk en afwisselend.  

Wat ik zoal op een dag doe?

Webshop bouwen en onderhouden: de webshop is natuurlijk het kloppende hart van RUBY Conceptstore. Een webshop is nooit echt 'af'. Er is altijd iets te verbeteren en alle nieuwe items moeten natuurlijk meteen in de shop gezet worden, inclusief prachtige foto’s. Om goed vindbaar te worden én blijven in de zoekmachines is het belangrijk dat ik regelmatig blogs schrijf en SEO-proof teksten maak. Zo kan een groter publiek RUBY Conceptstore vinden in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google.

Marketing, SEO en adverteren: om ervoor te zorgen dat al die supergave item onder de aandacht komen, moet je als webshopeigenaar ook op de hoogte zijn van marketing, SEO en adverteren. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en mogelijkheden, volg ik regelmatig masterclasses.  

Productbeheer: net als jullie ben ik hongerig naar leuke, nieuwe items om toe te voegen aan de shop. Dus ik ben elke dag druk met het hunten van nieuwe merken en het volgen van de laatste trends. Alleen de origineelste items zijn natuurlijk goed genoeg voor de conceptstore. De producten koop ik in bij de merken zelf en bij groothandels. Maar vaak neem ik ook leuke items mee uit vakantielanden zoals Spanje.

Komt er een nieuwe collectie binnen dan ben ik druk met het uitpakken en hier leuke filmpjes van maken voor jullie.

Personal shopping: ik help regelmatig klanten die op zoek zijn naar een speciaal item, maar het zelf nergens kunnen vinden. Of bijvoorbeeld niet weten wat ze met een bepaalde hoek ik huis aan moeten. Dan denk ik mee, adviseer en koop deze producten in. 

 

Logistiek: er komen niet alleen pakketten binnen, maar er gaan natuurlijk ook pakketjes uit. Die moeten netjes worden ingepakt en verzonden met PostNL. Dit gebeurt met de grootste zorg, zodat alle bestellingen netjes bij de nieuwe eigenaar aankomen.

Creatieve taken: er komen ook allerlei creatieve taken op mijn bureau zoals het ontwerpen van logo's, bedankkaartjes en flyers en natuurlijk het maken van foto's van de producten.

Social media: ik sta altijd open voor input vanuit klanten. Social media is een hele leuke manier om die drempel zo laag mogelijk te maken. Op Instagram neem ik bijvoorbeeld mijn volgers mee in het inkoopproces en vraag hun mening over nieuwe producten. Wil je met me meedenken? Volg mij dan op Instagram.  

Netwerken: je hoeft niet alles alleen te doen als ondernemer. Daarom vind ik het heel leuk om ideeën uit te wisselen met andere webshopeigenaren, bijvoorbeeld als lid van de Webshopclub. Ook samenwerken met influencers en andere webshops voor winacties en promoties is erg leuk.

Administratie: soms bestaan mijn taken ook gewoon uit saai computerwerk. Het bijhouden van de boekhouding en andere administratieve taken horen er ook gewoon bij.

De magie van conceptstores, wat zijn het eigenlijk?

Een conceptstore is meer dan een gewone winkel; het is een plek waar verschillende merken en producten samenkomen in een zorgvuldig samengestelde collectie. RUBY Conceptstore verkoopt niet alleen via de webshop, maar ook in fysieke winkels in Lisse en Haarlem. Dit zijn shop in shop winkels. Er zitten dus meerdere winkels samen in 1 winkel.

Lisse: sinds september 2023 vind je RUBY Conceptstore bij "Feel Your Web" aan de Kanaalstraat 72. Hier ligt de focus op baby- en kinderproducten van het merk Jollein, naast een selectie van items die je ook in de webshop vindt.

Haarlem: vanaf april 2024 vind je ook een deel van de collectie in een winkel in het centrum van Haarlem bij Swan Market, Grote Houtstraat 108. Hier kun je alles in het echt zien en aanraken. Natuurlijk wordt de collectie regelmatig aangevuld. Het is handig dat ik hier zo dichtbij woon. Ik fiets er gewoon even naartoe. Een aantal keer per maand sta ik ook zelf in de winkel. Het is enorm leuk om de reacties van klanten te zien op alle producten.

Natuurlijk zijn er altijd toekomstplannen. Zo wil ik de collectie in nog meer winkels neerleggen, zodat je ook bij jou in de buurt kunt snuffelen tussen alle leuke items. Woon je in de buurt van Leiden? Dan heb je geluk. Waarschijnlijk komt daar de volgende locatie waar je RUBY Conceptstore producten live kunt zien en kopen.

RUBY Conceptstore ‘On Tour’

In de lente en herfst is RUBY Conceptstore te vinden op verschillende markten. Inclusief de gezellige kerstmarkten in Heemstede en Naarden. Zo kun je de leukste kerstcadeautjes scoren. Ik ben ook te vinden bij de Olmenhorst in het appelplukseizoen en in de lente en zomer op Camping Bakkum waar ik geniet van de heerlijke, relaxte sfeer die daar hangt. “Love for the Locals” is een hippe, nieuwe markt in Haarlem waar ik ook graag kom.

Naar markten neem ik producten mee die passen bij het seizoen en uiteraard trendy en kleurrijk zijn, zoals je van RUBY Conceptstore gewend bent. Marktjes zijn erg leuk en gezellig, maar ze bieden ook de perfecte gelegenheid om te netwerken met andere ondernemers en nieuwe klanten te ontmoeten. Het directe contact met mensen op de markt geeft mij een mooi inzicht in welke producten mijn klanten enthousiast maken en dat is natuurlijk superleuk om te zien en horen. 

Houd Instagram in de gaten voor de agenda van Ruby Conceptstore ‘On Tour’.

Nieuw project: By Ruby the Label

Achter de schermen zit ik natuurlijk niet stil. Ik werk hard aan een eigen productlijn: By Ruby the Label. Dit project is nog in de beginfase, maar de visie is om originele, kleurrijke producten met toffe prints te ontwerpen die iedereen blij maken. Houd de webshop en Instagram in de gaten voor updates over deze spannende ontwikkeling!

Je mag me alles vragen…

Wil je meer weten of heb je vragen? Ik sta altijd open voor input en ik houd van interactie met mijn klanten. Dus: let me know!  

Wil je nog meer kijkjes achter de schermen? Dat kan via Instagram. Daar laat ik je de nieuwste producten en nog veel meer zien. Dus vergeet niet om RUBY Conceptstore te volgen op Instagram voor de laatste updates en inspiratie. 

Samen maken we van jouw huis een nog gezelliger plek met de leukste accessoires!

 

Check de nieuwste accessoires hier:

Terug naar blog